Pentru a intelege mai bine ce este o identitate vizuala, asociaza acest termen cu personalitatile diferite ale oamenilor. Sunt sute de mii de tipologii. Afacerile au si ele nevoie de o astfel de personalitate pentru a fi mi usor identificate de catre publicul tinta.
Astfel, intregul business se „umanizeaza”, devenind mai mult sau mai putin in concordanta cu valorile consumatorilor lui. Un brand creste odata cu afacerea. Prin urmare, vei avea nevoie de servicii de branding oferite de catre o agentie de marketing de incredere, care are posibilitatea de a tine pasul cu noile tendinte in domeniu.
1. Descopera mai multe aspecte despre publicul tau tinta
Inainte de a lua orice decizie despre cum sa-ti creezi propriu brand pentru business-ul tau, este foarte important sa realizezi o documentatie mai amanuntita despre publicul tau tinta. Probabil ca deja ai in minte portretul clientului ideal, insa lucrurile sunt mai complicate de atat.
Vei avea nevoie de informatii despre:
- segmentul de varsta;
- meseria pe care o practica;
- hobby-urile sale;
- valorile personale;
- cum isi petrece timpul liber…
…dar si date legate de competitorii actuali de pe piata, pentru a afla acel element definitoriu care ii face pe oameni sa ii aleaga. Fara sa iti dai seama, zi de zi interactionezi cu brand-uri care se muleaza pe personalitatea ta.
De ce nu ai face si tu acelasi lucru pentru publicul tau?
Un brand personal va vorbi pe limba oamenilor, le va oferi exact ceea ce cauta. Insa, totul poate deveni realitate doar daca se realizeaza un research amanuntit.
2. Alege-ti personalitatea si focuseaza-te pe ea
Exista o regula de aur in tot acest proces: Alege-ti o personalitate si focuseaza-te pe ea.
La fel cum un om nu poate fi placut de toata lumea, acelasi lucru se intampla si in cazul identitatii business-ului tau. Nu poate fi pentru toti si nici nu va fi vreodata.
3. Alege un nume
Totul depinde de tipul afacerii tale combinat cu niste valori personale. Totul depinde de tine daca vrei ca acesta sa fie recunoscut peste tot. Numele este punctul de plecare a brand-ului, deoarece exista lucruri mult mai importante, precum:
- personalitatea;
- reputatia
- actiunile;
Toate aceste aspecte ii vor oferi afacerii tale un nume solid in industrie.
4. Alege-ti sloganul
Orice business are un slogan atragator dupa care poate fi recunoscut. Acesta trebuie sa fie scurt, simplu, usor de tinut minte de catre audienta, fiind un rezumat in cateva cuvinte al brand-ului tau. Un slogan reusit va impacta pozitiv publicul si va crea un fenomen de brand awareness, atat de important pentru a te diferentia printre sutele de afaceri similare.
5. Alege look-ul brand-ului tau
Cand ne referim la look, vorbim de fapt despre culorile si fonturile pe care le vei utiliza. Odata ce ai descoperit numele si slogan-ul, deci vocea brand-ului, va trebui sa lucrezi si la identitatea vizuala.
Vei avea nevoie de o paleta de culori pe care o vei folosi. Culorile sunt mai importante decat ai putea crede. Ele reusesc sa trezeasca amintiri in oameni si mai ales sa aprinda sentimente. Tot acest spectru se numeste Psihologia culorilor in business.
Alege o culoare care sa te diferentieze de competitie si sa te defineasca. De exemplu, afacerile din industriile creative se pot orienta dupa nuantele de mov, deoarece inseamna creativitate, imaginatie si intelepciune.
Fonturile utilizate sunt la fel de importante si te vei folosi de ele de fiecare data cand te vei adresa in scris publicului tau tinta.
6. Creeaza-ti propriul logo
Nu te ingrijora, nu trebuie sa fii talentat la desen. Daca ai o idee stralucita in minte, atunci ai posibilitatea de a colabora cu o agentie de marketing, ce se ocupa cu servicii de branding, pentru a da nastere logo-ului afacerii tale.
Acest element este crucial pentru identitatea ta vizuala:
- este fata companiei;
- este modul prin care clientii te recunosc oriunde.
Ideal ar fi ca acesta sa fie unic, usor de identificat si potrivit in orice marime. Astfel, vei avea nevoie de servicii profesionale de creare logo pentru afacerea ta, pentru a te asigura ca toate aspectele importante vor fi atinse de catreprofesionistii din domeniu.
7. Ai nevoie de o poveste
Atunci cand unesti identitatea afacerii cu afacerea propriu-zisa, vei crea o poveste. Aceasta va reprezenta business-ul intru-totul. Acest lucru ii va ajuta pe clientii tai sa descopere motivatiile din spatele actiunilor si motivul pentru care totul a luat nastere.
Brand-ul pe care-l creezi alaturi de o agentie de marketing este precum copilul tau, pe care trebuie sa-l cresti odata cu tine. Identitatea afacerii tale va rezona cu publicul tinta la fiecare pas.
Iti Doresti Sa Fii La Curent Cu Ultimele Noutati, Sfaturi Si Trucuri
Din Marketingul Online?