Tu traiesti ca sa muncesti sau muncesti ca sa traiesti?
Din care categorie faci parte?
Nu ma intelege gresit, munca nu este un lucru rau, insa, marea majoritate a oamenilor ajung sa se invarta intr-o bucla din care nu mai pot evada. Indiferent daca ai un job foarte bine platit sau conduci o afacere de succes, nu ar trebui niciodata sa uiti de timpul personal, pasiunile si hobby-urile tale.
Pana la urma suntem oameni. Lasa pe seama robotilor munca asidua si continua. Insa, totul se datoreaza echilibrului. Cum iti poti prioritiza viata si munci cu drag pentru ca sa nu simti ca muncesti nici macar o zi din viata ta?
Chiar daca din copilarie ai fost invatat „ca nu le poti avea pe toate”, acest obiectiv nu este chiar imposibil de atins.
Munceste ca sa traiesti, nu doar ca sa supravietuiesti
Conceptul de a trai este relativ, diferit pentru fiecare individ in parte, astfel, ar fi gresit sa generalizam sau sa cream o regula universala pentru toata lumea. Insa, munca nu ar trebui sa-ti defineasca viata. Da-ti voie sa te bucuri si de alte aspecte ale vietii tale inafara de jobul pe care-l practici.
Se spune ca atunci cand ajungi acasa si te afli in pragul usii sa lasi toate problemele de la locul de munca acolo, sa nu le ei cu tine in locuinta proprie. Odata intrat pe usa, acele momente sunt clipe dedicate tie, activitatilor pe care le iubesti si oamenilor dragi ce-ti insenineaza ziua, ori chiar pentru prietenul necuvantator ce este acolo pentru tine ori de cate ori ai nevoie.
Sa muncesti pentru a trai inseamna sa obtii resursele necesare pentru o viata modesta, pentru a obtine un stil de viata lipsit de griji materiale. Eclipsat de acest fapt, vei ajunge sa uiti esenta vietii si sa ajungi in cealalta extrema: sa traiesti ca sa muncesti.
Fie te vei invarti mereu in jurul muncii si nu vei mai avea timp nici macar de odihna, lucru ce nu este tocmai idealul unei persoane, fie vei ajunge sa-ti iubesti profesia in asa fel incat sa o transformi in propria ta viata.
Tine minte aceste cuvinte: profesia o poti schimba in orice moment iti doresti, insa viata e doar una si trebuie sa profiti din plin de ea.
Fa ceea ce iubesti si nu va trebui sa lucrezi nici macar o zi din viata ta.
Cu totii am auzit deja acest proverb ce ilustreaza transformare pasiunii intr-o modalitate de a genera venituri. Atunci cand iti aliniezi munca cu placerile, valorile si abilitatile tale devine destul de greu, poate chiar imposibil sa spui stop.
Aici intervine echilibrul. Ziua ar trebui sa-ti fie impartita in 3 parti a cate 8 ore:
- 8 ore de odihna;
- 8 ore de munca propriu-zisa;
- 8 ore de viata personala.
Lipsa echilibrului are consecinte negative asupra psihicului tau, iar odata ce mintea nu-ti este in parametrii optimi, nici corpul nu va functiona ca atare. Astfel, un stil de viata echilibrat te ajuta sa elimini stresul si sa eviti burnout-ul.
Nu este usor sa faci acest lucru, dar cu siguranta vei putea gasi ceva ce sa rezoneze cu situatia ta. Descopera-te pentru a nu mai risipi timpul. Munceste destept, nu din greu.
Cum sa ajungi sa castigi bani mai multi muncind destept?
In primul rand, investeste in educatia ta financiara. Nu astepta sa aiba statul grija de buzunarul tau. Incepe prin propria ta educatie, deoarece ea iti va deschide portile pentru a te elibera de lant. Insa, teoria nu are nici o noima daca nu pui si in practica.
Nu scrola de dimineata pana seara dupa citate motivationale, ci aduna cat de multe cunostinte de ordin financiar pentru a-ti creste sansele sa evoluezi si sa muncesti mai putin, adica mai destept.
Probabil ca stii deja ca un angajat plateste cele mai multe taxe catre stat din punct de vedere procentual. Dupa ultimele calcule, o sa vezi ca mai mult din jumate din salariu se duce catre stat. Mai punem si datoriile la banci si uite asa ajungi sa muncesti ca sa supravietuiesti.
Insa, majoritatea oamenilor ajung sa se plafoneze la nivelul de angajat. Analizeaza-ti viata si da-i valoarea pe care o merita. Daca esti foarte bun intr-un domeniu ar fi pacat sa nu te dezvolti pe cont propriu. Desigur, la inceput este greu, vrei sa renunti, zici ca nu este pentru tine, dar dupa un an de zile iti vei vedea progresul si vei constientiza diferenta.
Poate vei lucra tot 8 ore, dar nu vei simti oboseala, pentru ca ai ales sa muncesti inteligent. Banii nu sunt legati de volumul de munca depus, ci de rezultatele pe care le aduci. Gaseste-ti echilibrul si alege sa muncesti mai putin, dar intr-un mod destept.
Iti Doresti Sa Fii La Curent Cu Ultimele Noutati, Sfaturi Si Trucuri
Din Marketingul Online?