fbpx

6 metode de a lucra mai putin, dar eficient

6 metode de a lucra mai putin, dar eficient

Chiar daca ti-ai gasit locul de munca la care ai visat, detii propria ta afacere sau esti freelancer si lucrezi pentru tine, cu siguranta te-ai lovit de dorinta de a lucra mai putin, dar a fi mai eficient din toate punctele de vedere. Atunci cand faci ce-ti place, tinzi sa muncesti mai mult decat este necesar.

Incepe prin a atribui sarcinile specifice oamenilor de specialitate, precum marketingul online trebuie sa fie realizat doar de o agentie digital marketing specializata. Acesta este un prim pas spre a incepe sa te concentrezi pe ceea ce este cu adevarat important.

Capacitatea de a dedica timp unor sarcini potrivite, de a le finaliza si de a incheia ziua de munca cu rezultate performante este visul oricarui specialist din orice domeniu de activitate. Ajustand zi de zi fluxul de munca, rezultatele pozitive nu vor intarzia saapara.

Managementul timpului, dar si abilitatile organizatorice pot sa fie corelate in mod obisnuit cu productivitatea muncii pe care o depui. Daca lucrezi 12 ore intr-o zi, acest fapt nu evidentiaza progresele pe care le faci. Ai nevoie de calitate, nu de cantitate.

 

·       Concentreaza-te doar pe o singura sarcina pe moment

Chiar daca in ziua de astazi se urmaresc persoane multitasking, acest lucru nu inseamna ca este tocmai cel mai productiv. Ba din contra, atentia distribuita in 2-3 directii diferite poate sa afecteze calitatea muncii depuse.

Astfel, este foarte important sa te concentrezi doar pe o sarcina pentru a obtine performantele dorite. Daca aplici aceasta regula, nu vei mai ramane cu sarcini necompletate si nici nu te vei mai izbi de stres si sentimentul de incapacitate de a duce lucrurile la bun sfarsit in cel mai profesional mod cu putinta.

In plus, concentrarea pe un singur task la un moment dat pana la finalizarea acestuia te va motiva, deoarece iti stabilesti un singur obiectiv, pe care creierul tau il percepe mai usor de atins.

 

·       Nu uita sa-ti iei o pauza

De cele mai multe ori o sa-i auzi pe cei ce lucreaza mult ca sunt si foarte obositi, chiar daca nu au dus la bun sfarsit sarcinile. Pauza este esentiala pentru eficienta si productivitate. Fara aceasta, te vei epuiza si iti vei scadea considerabil capacitatile.

Ia pauze regulate, care sa te desprinda complet de munca pe care o practici. De exemplu, daca lucrezi la birou, in timpul pauzei fa o plimbare sau iesi afara pentru a te delecta si pentru a-ti incarca bateriile pentru urmatoarele ore de munca.

Insa, daca tot ti se pare dificil, te poti folosi de tehnica Promodoro, de care cu siguranta ai mai auzit. Persoanele care o folosesc au declarat ca sunt multumite de productivitatea obtinuta. Pentru 25 de minute de munca si concentrare intensa, vei avea 5 minute pauza in care sa iti orientezi atentia in alta parte.

La finalul celor 5 minute, te vei simti energizat si vei fi gata de o alta runda de 25 de minute de productivitate. Fara sa iti dai seama, vei termina proiectul la care lucrezi intr-un timp record si cu mintea odihnita.

 

·       Rezolva sarcinile mari

Se spune ca atunci cand ai o lista de sarcini este benefic sa incepi cu cele mari si complicate. La inceputul zilei, esti plin de energie, motiv pentru care task-urile complicate trebuie sa fie rezolvate in prima parte a zilei, fiind consumatoare de energie si timp.

Astfel, la finalul programului, iti lasi sarcinile simple si mici de facut. Vei ramane concentrat si nu vei mai simti acel refuz legat de indeplinirea tuturor obiectivelor setate pentru ziua cu pricina. Incepe cu lucrurile complicate si termina cu cele simple.

 

·       Imparte programul in obiective mici

Atunci cand ai o sarcina care implica mai multe obiective, iti va fi mai greu de indeplinit. Un mic truc ce sa te ajute in realizarea task-urilor mari este de a le imparti in altele mai scurte. Lucruri precum depunerea documentelor necesare, raspunsul la cele 7 e-mail-uri din inbox-ul tau sau organizarea tuturor resurselor de care ai nevoie pentru a duce la bun sfarsit proiectul pe care-l ai, sunt doar cateva exemple de obiective pe care ti le poti seta in puncte mai mici si usor de atins.

 

·       Foloseste-te de regula celor 2 minute

Regula celor doua minute presupune finalizarea sarcinilor care nu dureaza mai mult de exact 2 minutein momentul dat. De exemplu, dacaprimesti un e-mail, iar raspunsul nu-ti ia mai mult de 2 minute, nu amana sarcina, ci rezolv-o pe loc. Astfel, vei evita sa-ti aglomerezi programul cu diverse sarcini mici ce le-ai amanat pentru mai tarziu.

Acestea fiind spuse, daca urmezi cateva reguli atat de eficiente, vei observa ca lista sarcinilor indeplinite la finalul celor 8 ore de munca este mult mai mare decat inainte.




Iti Doresti Sa Fii La Curent Cu Ultimele Noutati, Sfaturi Si Trucuri
Din Marketingul Online?





error: Continutul este protejat!
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul, pentru a oferi functiile retelelor sociale si pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor nostri pentru a-ti oferi experiente deosebite, pentru a analiza traficul si modul de utilizare si pentru a-ti personaliza serviciile noastre. In cazul in care alegi sa continui utilizarea website-ului nostru esti de acord cu utilizarea modulelor noastre si politica de confidentialitate.