In anul 2023, toti incepem cu un vis, cel de a fi mai productivi, nicidecum mai ocupati. Cat de productivi suntem determina rezultatele ce le obtinem pe parcursul anului intr-o anumita activitate. De exemplu, atunci cand te ocupi de un design logo firma, vrei sa il faci cat mai perfect, chiar daca e cel mai simplist.
Productivitatea se mai poate defini sau asocia cu eficienta. Este imposibil de masurat, mai ales daca lucrezi in industriile creative, unde imaginatia este mereu la cote maxime. Companiile, organizatiile sau afacerile zonale au ca si motor de functionare productivitatea, atat a sefilor, managerilor, cat si a angajatilor. Pentru a eficientiza activitatile, alege sa colaborezi cu o agentie marketing.
1. Prioritizeaza activitatile
Cu toti stim, dar nu vrem sa recunoastem, ca prioritizarea activitatilor este principala metoda prin care putem deveni mai productivi, atat in viata de zi cu zi, cat si in afaceri. De exemplu, este mai important sa termini raportul pe care l-ai amanat de saptamani, decat sa citesti noua revista preferata.
Incepe prin a scrie pe o foaie de hartie activitatile pe care le ai de realizat pe o perioada de timp stabilita de tine. Poti incepe cu activitatile specifice unei zile de munca sau pe o saptamana. Astfel, vei avea mereu in vedere lucrurile pe care trebuie sa le faci.
2. Pastreaza-ti spatiul de munca curat
Exista o vorba care spune ca asa: „cum iti este locuinta, asa iti este si mintea”. La fel se intampla si cu spatiul de lucru. Daca vrei sa te concentrezi pe un singur task, atunci fa-ti ordine printre documente, arunca ceea ce nu-ti mai trebuie si aseaza-ti device-urile pe birou intr-un mod ordonat.
3. Prima activitate e mereu cea mai grea
Am discutat despre prioritizarea activitatilor. Cu siguranta te vei intalni cu lucruri pe care nu vrei neaparat sa le faci din diferite motive. Prima activitate de peste zi trebuie sa fie cea mai grea, astfel, iti vei elibera programul si vei scapa de un stres.
Insa, de cele mai multe ori tinzi sa nu acorzi atentia necesara, deoarece ori faci ceva plictisitor sau monoton, ori pur si simplu nu te intereseaza atat de mult. Foloseste metoda Pomodoro: 25 de minute focus total pe ceea ce ai de facut, 5 minute pauza si ciclul se repeta pana la finalizarea proiectului.
4. „NU” – cuvantul magic
Probabil ca ai auzit oameni care se plang ca nu stiu sa zica nu si ajung in situatia in care programul lor este mult prea aglomerat. Uneori, trebuie sa refuzi micile intreruperi. De exemplu, esti intr-o sedinta importanta cu un viitor partener de afaceri. Nu iti doresti ca cineva sa te intrerupa cu telefoane sau e-mail-uri.
Pune-ti telefonul pe mute si obisnuieste-i pe cei din jurul tau ca nu poti tot timpul sa fii „la datorie”. Este mult mai eficient sa termini ce ai tu prioritizat, iar mai apoi sa te ocupi de ceilalti.
5. Testeaza aplicatii
Cu avansul tehnologic de astazi, ai posibilitatea de a folosi diverse aplicatii pentru „To do list” ori tip calendar, ce se pot sincroniza pe toate device-urile tale. Astfel, vei avea mereu la indemana lista activitatilor de peste zi sau programarile cu posibilii colaboratori.
6. Regula de 3 minute
Regula de 3 minute este: „Nu amana ce se poate realiza in 3 minute”, de exemplu, daca ai de raspuns la un e-mail, fa-o, fara sa mai amani. Nu doar ca aceste mici activitati trebuie prioritizate, ci si realizate pe loc. Nimeni nu o sa se supere daca raspunzi la un e-mail in maxim 3 minute.
7. Puterea culorilor
Nu uita si nu subestima puterea culorilor din spatiul tau de munca. Nu doar o data ti s-a intamplat sa-ti doresti sa reamenajezi spatiul de munca, deoarece simti ca nu-ti mai gasesti locul sau nu mai ai idei creative. Acesta trebuie sa fie reamenajat macar o data pe an.
8. Dormi si mananca suficient
Degeaba iti doresti sa devii mai productiv, daca nu ai grija de propriul tau corp. Mananca suficient, hidrateaza-te, fa sport si odihenste-te. Toate acestea vor contribui la o buna functionare a creierului si implicit al intregului organism.
9. Pregateste-te pentru a doua zi
Pregateste-ti hainele pentru ziua ce urmeaza cu o seara inainte. Alege-ti vestimentatia, curata-ti pantofii, calca-ti camasa pentru ca sa ai mai mult timp dimineata.
10. Duminica ramane zi sfanta
Duminica este zi sfanta, nu doar pentru crestini, ci si pentru oamenii de afaceri. Ai nevoie de zile libere, pe care sa le petreci alaturi de familie, uitand de stresul cotidian.
Orice actiune de time management pe care o abordezi in noul an va fi folositoare si te va ajuta sa devii productiv, nu doar ocupat. Productivitatea vine deodata cu disciplina.
Iti Doresti Sa Fii La Curent Cu Ultimele Noutati, Sfaturi Si Trucuri
Din Marketingul Online?